每一次返完夜校之後,都會特別肚餓,需要搭車返出去旺角搵嘢食。我一直都知道旺角中心開咗好多嘅小食店,由旺角新之城穿過旺中一樓之間開咗「台灣ET鹽水雞」,呢間小食店我一直都好鍾意,難得見到呢間舖頭即係有緣份,咁就幫襯佢嘅招牌菜式啦。由於我得一個人,所以我揀咗一人餐(A餐),餐單上面可以選擇雞胸或雞腿或3隻雞翅,再加三款配菜。通常我都會揀雞胸肉🍖,因為肉質比較嫩滑,食落唔會好「諧」,而且份量好多,配菜方面佢都有好多選擇,今次我想清新啲,所以揀咗菠蘿🍍、杏鮑菇、青瓜🥒,額外再加多一份蓮藕。由於套餐嘅關係,所以三款配菜以外再加都只係每款$7,價錢尚算恰當。今次我叫咗走蔥、走蒜、小辣。大家下次可以試吓其他配菜架

今次我叫咗走蔥、走蒜、小辣。

大家下次可以試吓其他配菜架
2022-02-23
8 分鐘 (外賣自取)