2018-02-24 1320 瀏覽
午餐想沒那麼多人,於是找到差館上街。這一帶以前是香港華人聚居地,時移世易,現在人流幾少,開了很多古董店。我住咗有好夠,所以居民不多,股東有幾多人買呀?所以都唔會好多人你。但係我仲有氣氛,我就好鍾意。入到餐廳,係高級西餐廳格局,侍應有外國人,午餐時段人數不多,只有幾張枱有客人,這種環境我就揀了一張舒適的table做下來。看了看餐牌,有個$300的午餐,我就點了。前菜是一個凍鵝肝,佢份量啦都幾多,旁邊有個麵包,熱熱的,揸了在麵包上,滿口都是肝的香味。沙律就普普通通。主菜是牛扒。這個菜色做得好, 煎得啱啱好,有少少燒焦了但不過分。反而那薯蓉,不岩我的胃口可能只是個人口味。我食時好像很飽滯的感覺。總括,環境好,食物好,值得推介一下。

總括,環境好,食物好,值得推介一下。
2018-02-20