2011-02-22
一場嚟到天后食飯, 知道附近有間新開既日式甜品店, 賣相極為吸引, 忍唔住就算幾飽都要嚟試一試~!嚟到己見好多人排緊隊, 我地一行3人冒著天冷雨濛濛既天氣都等了一個多小時才有位~ 食個甜品姐~ 都要等咁耐....侍應態度有少少cool la~ 都唔可以話佢冇禮貎嘰~~~店內裝修好日式, 感覺好好~~~ 而甜品款式都幾日式, 唔係一般香港甜品店都食到~!! 我至鍾意食D 獨特而又好味既food~~ 激讚!!見到呢度D 食評話蘋果批幾好咁, 諗住一入座就叫番個食啦, 點知....賣晒~! 由於dinner果餐食得太飽, 所以我地只點左3款甜品, 但每樣味道都唔錯bor~!!燉奶 - 有3款, 有芝麻, 蕃薯, 紅豆...奶味好濃~! 其實3款都好味, 但蕃薯果款就遜色左少少, 可能係芝麻 & 紅豆既味較濃la~~~山葯 - 裡面有淮山, 成碗都係奶~! 另外配有姜汁, 但姜汁不濃~ 唔知落嚟做乜~~~瀰月三色 - 有大福, 蕃薯, 同粟子甜湯~ 大福裡面係粟子蓉, 仲有一粒原粒粟子響裡面! 好味~!! 蕃薯有黃心&紫心兩款, 本人見議先食黃心會好d, 因為紫心係較甜!! 粟子甜湯,
侍應態度有少少cool la~ 都唔可以話佢冇禮貎嘰~~~
瀰月三色 - 有大福, 蕃薯, 同粟子甜湯~ 大福裡面係粟子蓉, 仲有一粒原粒粟子響裡面! 好味~!! 蕃薯有黃心&紫心兩款, 本人見議先食黃心會好d, 因為紫心係較甜!! 粟子甜湯, 裡面仲加埋百合, 可惜我覺得仲係硬左少少, 唔夠火喉~! 但味道唔錯ga~!!!
值得再試!!