2023-11-09
Reserva Ibérica Tapas Bar & Restaurant係位於灣仔嘅一間西班牙餐廳,今次到訪係為咗試一試佢哋午餐時段嘅半自助套餐💕餐廳嘅環境都幾有特色,戶外有藤椅千秋同埋梳化位俾人打卡,影相都相當之唔錯!而且顏色方面都好鮮艷,俾人好有外國嘅感覺。🌟羅勒蕃茄通心粉配蕃茄芝士餅好鍾意食好濃郁嘅蕃茄湯底,今次呢一個蕃茄通心粉嘅蕃茄味就夠濃,而且佢仲加咗啲芝士餅落去增加香味,我都幾鍾意食呢一個通心粉。🌟蟹肉意大利麵配魚子醬蟹肉意大利面本身已經好吸引,蟹肉嘅份量好多,撈意大利麵食非常之均勻,仲要加咗啲魚子醬非常奢侈,魚子醬簡直令到呢一個意粉更加昇華。另外,自助套餐仲有得揀啲唔同嘅食物,竟然俾我見到青椒仔,我最鍾意加埋火腿,連埋啲蔬菜一齊食。仲有得自己keep啲小甜品、小食添,選擇我覺得都幾多,自己鍾意食咩就揀咩嘅感覺真係好好👌🏻
🌟羅勒蕃茄通心粉配蕃茄芝士餅
好鍾意食好濃郁嘅蕃茄湯底,今次呢一個蕃茄通心粉嘅蕃茄味就夠濃,而且佢仲加咗啲芝士餅落去增加香味,我都幾鍾意食呢一個通心粉。 🌟蟹肉意大利麵配魚子醬
蟹肉意大利面本身已經好吸引,蟹肉嘅份量好多,撈意大利麵食非常之均勻,仲要加咗啲魚子醬非常奢侈,魚子醬簡直令到呢一個意粉更加昇華。 另外,自助套餐仲有得揀啲唔同嘅食物,竟然俾我見到青椒仔,我最鍾意加埋火腿,連埋啲蔬菜一齊食。仲有得自己keep啲小 甜品、小食添,選擇我覺得都幾多,自己鍾意食咩就揀咩嘅感覺真係好好👌🏻