食印度菜通常都會諗住去尖沙咀,但係朋友推介咗響銅鑼灣嘅一間印度餐廳,咁真係要去試吓😋一入到間餐廳就見到佢牆上面畫咗個一幅好大、充滿印度色彩嘅畫,因為用咗黃色,所以好sharp,而上面寫咗餐廳個名。而大多數嘅客人都係印度人,所以我估食物都應該唔錯😋😆印度脆米球,佢係一個個用米造嘅波波,配料有香料嘅薯仔洋蔥粒、特製嘅醬汁同埋一樽冰凍嘅薄荷汁。將d配料放入個波波入面之後一齊食。食落口豐富,第一啖食到個波波好脆卜卜,之後食到薯仔嘅淋,而個醬汁有d甜甜咸咸咁,最後個薄荷汁帶少少清新,好味道又特別😋👍🏻炸棒棒雞,食落口啖啖肉,雞皮位帶少少脆香,又充滿香料味😋另外附上一碟辣醬,我試咗啖好辣🥵食得好辣嘅可以試吓😂咖喱椰汁羊肉,羊肉好淋,咖喱汁充滿唔同嘅香料,同埋上面鋪咗d芝士碎,咖喱好香亦唔會好辣,好好味呀😋蒜蓉烤餅,送上枱嘅時候就已經聞到好香嘅蒜味,口感煙靭😋配搭咖喱真係一個perfect match 呀😍😋朋友真係冇介紹錯呢間餐廳呀👍🏻😋😍

炸棒棒雞

咖喱椰汁羊肉