2024-09-29
南港島新開係黃竹坑既商場Southside,入面有好多新開的餐廳,而台灣牛肉麵段純真都係Southside開左啦!餐廳座位都好多,幾寬敞!餐牌上有多款唔同既都食可以選擇,亦有不同既台式小食同甜品!犇牛四寶麵,他們的麵可以揀手工麵或者幼麵,我自己比較中意食佢地的手工麵,大大片,口感煙韌!四寶包括有牛筋、牛腱、牛肚同埋嫩五花!牛腱肉質軟腍,非常入味,牛筋口感滑嘟嘟!湯底味道濃郁微辣,再配上酸菜,能夠好好滿足味蕾!滷水拼盤,這裡的滷水拼盤有牛肚、牛𦟌、滷蛋、豆乾、鮮菌,整份餸菜都好入味!純貞芋圓3號,最後仲食埋這裡的甜甜,這款芋圓3號有仙草、芋泥、芋圓、紅豆同埋珍珠!仙草滑嘟嘟,芋泥味道唔係好甜,好香芋頭味,芋圓同珍珠煙煙韌韌,整碗口感非常豐富!芒果QQ,最後仲飲左芒果QQ,有好香的芒果茶香味,入面仲有珍珠同埋椰果,解渴又豐富口感!