2017-10-29 175 瀏覽
早排為食同事向我推介位於紅磡黃埔一間叫龍閣的火鍋店,話食過唔錯,所以今次好友聚會決定選這兒了,一星期前已Book位,一行四人到達後立即安排入座,店員亦很有貌,現場環境唔錯,並安排我們坐卡位,好快侍應將調味料拼盤送到枱上,其中一款獨門蝦米醬值得推介好香好正(出面火鍋店較小有這個款式),講返食物先我地叫左個雙拼鍋底(麻辣配沙爹)、魚標、招牌手切肥牛、黑豚肉片、午餐肉、炸響鈴、墨魚滑、水餃雙拼、脆鯇片、七色爆籃(蔬菜拼盤)等,整體食物好有水準,特別推介手切肥牛,啲肥牛真係好鮮甜好有肉味肥瘦適中(而且仲做緊半價優惠,八點半後仲2折tim)👍🏻👍🏻😋,而我自己唔係太好魚所以冇試脆鯇片,而我老公同朋友都讚脆鯇片好食好爽脆,而個響鈴仲要係即炸tim好好食(必試),這餐真係一餐非常滿足的打邊爐👏🏻👏🏻整體食物,環境,店員服務都好好(時常來加茶加湯),這間龍閣絕對有下次同值得向大家推介😋😋
2017-10-17