2021-04-09
今次係第3次食鮨生賢, 決定都要寫下食評讚揚一下說真的, 店內是2人主理, Ken師傅同Chloe小姐, 所以要訂位真係好難每次都是食完當日再即時預訂下1次, 加上週末午市真係很FULL首先佢地既服務真係一流, 超有禮貌, 又貼心每次加茶都會唔該多謝好多次食材方面特別, 又可以試到江戶前師傅的手藝好多時都係大開眼界居多, 與香港其他店不同我明白現時大家都去唔到日本旅行, 自然留番係香港食好野不過好多所謂的OMAKASE都係掛住個名, 食材普通, 師傅大都係無乜經過特別訓練而呢度就可以見到師傅既刀工, 同食材的執著和同客人互動坐位不多, 大約10個, 起碼師傅可以對每位客人都有互動坦白講, 每次都食得好開心, 每次都食到特別野和時令產物而且好多款式都係外面沒有的是日發辦 Daily Omakase $680+10%====================鯛魚白子北海道蠔穴子苗酒盜白蝦宮城縣帶子昆布漬平目魚真鯛魚腩熟成鰤魚otoro活赤貝赤馬糞白子白麵豉湯是日手卷抹茶雪糕糯米糍如果未試過omakase 又想有好好既體驗鮨生賢絕對係很好的選擇,至少食過係翻唔到轉頭係真的,會打開左對壽司和食材
首先佢地既服務真係一流, 超有禮貌, 又貼心
每次加茶都會唔該多謝好多次
食材方面特別, 又可以試到江戶前師傅的手藝
好多時都係大開眼界居多, 與香港其他店不同
我明白現時大家都去唔到日本旅行, 自然留番係香港食好野
而呢度就可以見到師傅既刀工, 同食材的執著和同客人互動
坐位不多, 大約10個, 起碼師傅可以對每位客人都有互動
坦白講, 每次都食得好開心, 每次都食到特別野和時令產物
而且好多款式都係外面沒有的
白子白麵豉湯
是日手卷
抹茶雪糕糯米糍
如果未試過omakase 又想有好好既體驗
鮨生賢絕對係很好的選擇,至少食過係翻唔到轉頭係真的,會打開左對壽司和食材的要求😂😂沒有誇大呢