2017-03-27 417 瀏覽
今日約左個客lunch,我相信一邊lunch一邊傾野係有成效的!呢個雖然是客,但說到底也是朋友,認識5年了,已經變成無所不談的朋友。今日午餐就一就佢,公司附近花園餐廳,午餐不是太貴,我叫了一個B餐,黑椒雞扒伴珍寶腸意粉,賣相都幾靚,我喜歡那堆粟米,夠健康!雞扒幾大塊,雞皮一向我都少食,難得地,我切開雞皮發現雞油不是太多!雞肉雪白,黑椒汁起初不夠,叫Waiter加多點後,雞扒沾滿了黑椒汁,辣辣地有少少嗆喉,令雞扒味道豐富了。珍寶腸也想讚一讚,平日食的通常腸皮位置都比較靭,但這個絕對沒有,唔會靭到狂咬都唔爛要吐,珍寶腸夠厚夠大件!客人食芝士焗香辣牛仔肉,黎到個感覺似咖哩,味道真係幾辣,我試左一啖都覺得辣,牛仔肉方面,唔係好知點解叫牛仔肉,牛肉就牛肉啦,唔算好靭啦。食完,又做成了一單生意。
食完,又做成了一單生意。