2020-02-10
平時一家三口放假食晏晝都係大記快餐,呢段抗疫期間無奈地要去啲冇咁多人地方食個晏就快快趣打道回府啦...前排同同事食過呢間餐廳...食完又覺唔錯,於是帶埋兩寶黎食...今次叫既係一人一鍋(豚骨湯底,蕃茄湯底,蟲草花湯底)配(雞肉,豚肉,海鮮)首先講下豚骨湯配雞肉,有4星 啲雞肉幾嫩滑唔韌,好食配埋佢個拉麵一流!蟲草花配豚肉(湯底就麻麻啦,不過勝在啲豚肉好食,肥瘦適中都有3星 扣左係湯底到)最後係蕃茄湯底配海鮮(湯底ok,果盤海鮮賣相好靚,但食落去完全唔掂,夾果下已經夾唔到而係要成餅雪硬左既海鮮倒落個鍋 冰到硬左🤷🏻♀️🤷🏻♀️ ,跟住隻蠔腥到差啲反胃🤢 唔會再叫呢個配搭)其他食物果啲都唔錯既 真係最差最差係蕃茄配海鮮..我寧願保守啲食返豚肉/雞肉配豬骨湯底就算。