2021-09-19
又去試東涌海邊新餐廳啦😆 上次試咗Cabana Breeze覺得唔錯,今次試咗The Upper Deck都覺得幾好哦😋星期六中午時間,人流都唔算多,可以坐窗口位望住片海,好relaxing ☺️ Weekend 餐廳會提供brunch menu, 但我哋揀咗散叫。 🌟Texas BBQ Baby Rack Ribs 一上枱俾個超級深色嘅BBQ sauce嚇親,以為燒燶咗🤣 睇真啲原來係sauce深色😅 呢個Ribs燒得好好,肉質好嫩,個sauce好特別,勁正👍🌟意大利手工全蛋幼扁麵呢個手工意粉超推介👍麵質彈牙有咬口,蛋味好香。配上芝士、煙肉條等配料,仲有高質橄欖油,成個配搭好夾,手工意粉迷必試😋🌟手打羊肉漢堡羊肉漢堡真係第一次試,估唔到味道好唔錯😋 手打羊肉非常juicy, 羊肉味香而不羶,啖啖肉好正😋成餐飯雖然有啲邪惡,但可以望住個機場海景慢慢食,過一個悠閑假日,真係幾舒服☺️餐廳食物質素好好,但衛生方面可以做好少少😆 我哋一入坐,發現張枱有啲麵包碎同污漬🤭🤭 另外侍應如果可以積極少少加水就更加好啦😅
🌟Texas BBQ Baby Rack Ribs
🌟意大利手工全蛋幼扁麵