2018-03-13
今日同朋友出開土瓜灣做野,行到美景街聞到好香雞煲味,同朋友打個眼色就一齊衝左入準備嘆雞煲!一坐低,職員好親切推介新出嘅海鮮雞煲套餐 (HK$238 每位/ 2位起),岩哂我地D唔想諗野嘅懶人~ 點菜後職員叫我地細心等侯,因為雞煲即叫即整 主角出場 – 小辣, 雞超超超滑! 份量足夠! 安格斯肥牛 – 自己睇圖,唔想多講,d 雪花炆! 四個字, 入口即溶 蟹子丸x 芝士丸 – 打邊爐必食啦! 即炸響鈴 - 其實我覺得呢個先係主角! 超脆超入味,非一般既即炸響鈴。俾10條我都一定食得哂! 海鮮盤 – 有蠔,肉蟹,蝦,鮑魚,同多寶魚 ,全部都好新鮮同大舊~絕對唔係比平價野。D蝦肉係堅爽架! 鮑魚彈牙。肉蟹係有膏的~~烏冬 – 係彈牙既~最後仲送贈每人雪米滋一粒, 仲要係紫薯味!!! 大滿足~雞煲套餐呢個價錢,呢個食物質素,出面一定搵唔到,值得encore!
主角出場 – 小辣, 雞超超超滑! 份量足夠!
蟹子丸x 芝士丸 – 打邊爐必食啦!
烏冬 – 係彈牙既~
最後仲送贈每人雪米滋一粒, 仲要係紫薯味!!! 大滿足~