2018-08-11
一直都好鍾意食和民,由細細個中學食到而家😋今次一行四人嚟到食,就選擇咗中間價錢嘅四人套餐$716。有好多樣嘢食,有芝士凱撒沙律,三品刺身盛合,季節前菜,兩款一品料理,兩款食事,一款鍋物, 兩款名物再加上四款飲品同甜品。咁講下其中幾款啦😝(太多,介紹唔哂)芝士凱撒沙律🥗開開個胃先,麵包夠脆,落埋個蛋落d菜😋惹味黑椒糖脆雞翼🐥外面金黃香脆,裏面雞肉滑嫩,類似蜜糖汁不過惹味d🍣三品刺身分別係三文魚,凍蝦同四人份量,一人一片。顏色鮮艷,新鮮,而且片片肥厚,三文魚同肉質細嫩,點上醬油與芥末醬👍🏻鍋物就選咗我最鍾意嘅牛肉壽喜燒,一直都係呢個鍋物既粉絲😝有滿滿既蔬菜,豆腐同肥牛😋好鍾意佢嘅湯底,充滿蔬菜的甜味而且仲有肥肉的油脂香。而且肥牛撈埋蛋,更加帶得出牛既鮮味🤤燒牛肉壽司卷 不過不失,鍾意裏面嘅配料,爽口呢個就係其中一款名物,原隻蒜味雞腿燒,十分惹味👍🏻飲品我就揀咗凍柚子蜜而甜品就係一口朱古力蛋糕,大大粒士多啤梨,蛋糕甜度適中,為滿足嘅一餐作結尾♥️人均消費都係差唔多$200,就有咁多嘢食,滿足晒你想食唔同嘅日本菜式,食物質素亦一如以往咁有保證,有時仲有信用卡優惠
咁講下其中幾款啦😝(太多,介紹唔哂)
芝士凱撒沙律🥗
開開個胃先,麵包夠脆,落埋個蛋落d菜😋
惹味黑椒糖脆雞翼🐥
外面金黃香脆,裏面雞肉滑嫩,類似蜜糖汁不過惹味d
🍣三品刺身分別係三文魚,凍蝦同
燒牛肉壽司卷
不過不失,鍾意裏面嘅配料,爽口
呢個就係其中一款名物,原隻蒜味雞腿燒,十分惹味👍🏻 飲品我就揀咗凍柚子蜜