2020-11-22
#pb食在荃灣 #pb支持黃店💛做一日紗廠韓國文青💛覺得呢輯相影得麻麻 但係為排版 所以都照出post🙇🏻♀️ 次次去紗廠都好想試呢間咖啡店🤩 店內裝修超文青 簡簡單單💕 位同位之間好有空間 所以感覺好舒服🥰 不過因為環境實在太舒服 所以d人通常都坐好耐🙈 所以之前幾次都因為等太耐而放棄左🥺.佢有少少輕食提供 亦都有幾款定食 選擇都幾多😍 定食會有一個跟餐小食 我地個日係紫薯💜🔹和風牛肉年糕湯烏冬🍜牛肉同烏冬嘅份量都幾多🥰 反而年糕得一舊 相對就比較少😂 個湯底清清地 成個烏冬唔算好濃味😋 🔹韓式高麗菜炒五花腩定食🍱呢個定食甜甜辣辣 幾開胃😋 食落好似大多都係五花腩😝 同埋全部都大大片 食落有d麻煩🤪 唔知點解 佢仲有隻煎蛋提供🙈🔹肉桂捲🍞本身對肉桂麻麻 不過同事好想試下🤪 呢個肉桂捲好重肉桂味 而且包個口感都幾鬆軟😋 就算我麻麻肉桂都幾欣賞🥰.整體感覺呢間環境真係好好 夠哂文青同舒服💕 食物都幾多元化 質素正常啦😚 係紗廠想搵個地方傾下計係一個好選擇💛一日之間荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓103號舖
做一日紗廠韓國文青💛
🔹和風牛肉年糕湯烏冬🍜