2022-10-15 814 瀏覽
係朋友帶路下,嚟咗#天水圍 #新北江商場 食 #雞。新北江聽就聽得多,今次係我一次去新北江。一入到去,真心有啲嚇親。個商場地下個層成個街市咁😅😂 上一層個格局就有啲葵涌廣場,轉多兩個圈就會認唔到路。講番隻雞先!食雞依間舖頭個名叫做#煮八 .一睇個menu, 基本上全部都係雞🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥 有#沙薑雞 ,#醉雞,#雲耳蒸雞 ,#口水雞 。。。。。你諗到嘅雞都有。朋友推薦左佢嘅口水雞。$57 包成大碟雞,成大碟菜,一大碗肉燥飯同一杯野飲。淨係睇價錢,已經覺得超值。重點係,除咗平仲要味道唔錯。佢個口水雞個辣到啱啱好!食落去惹味得來,又唔會覺得好辣。加上小小麻,真心唔錯。另外個#肉燥飯 都不錯。食肉燥飯最驚係用哂肥豬肉。雖然嗰啲先算係正宗,但係真係太油膩啦。佢嘅肉燥飯呢,就唔算多肥豬肉,而且又唔會太鹹,好好送飯!至於環境方面,一開始都講咗本身新北江商場都唔係一個幾靚仔嘅商場。但我相信正正係因為咁,先可以有空間俾依啲小店做生意。