餐廳: 湯加 (泓景匯)
資訊:

平時LUNCH都係去開附近既荼記食碟頭飯,今日試下D特別D,未試過既.行左黎荔枝角呢間湯加,既然係自己食LUNCH,見有位就入左去了嗌左呢個雞肉片魚腐淮山面,佢仲有得自選湯底,我呢個就係酸辣,話明湯加,佢呢到既湯唔似出面餐廳個D普通湯底,伙十分夠味,其實仲有其他健康D既湯底,下次可以先再試下.因為我係比較中意食辣的!另外,個雞肉片好滑,浸係湯都好有雞味,好食的,魚腐就不過不失,重點來了!就係淮山面!一般餐廳都好少有得食淮山面,淮山面既營養價值高,所含熱量又相對較低,所以有好好既減肥健美既功效,唔想成日食飯食面都肥既人可以多D食下淮山面啦!淮山面又爽口,有嚼勁,有D似餛蝕面既味道.所以健康既野唔一定唔好食架.飲品: 水蜜桃汁普普通通,不過因為主角係淮山面,所以冇乜緊要.
飲品: 水蜜桃汁
普普通通,不過因為主角係淮山面,所以冇乜緊要.
  • 淮山面