餐廳: 健康齋廚
資訊:

2018-07-31 273 瀏覽
平時大魚大肉開耐唔耐要食下素 朋友介紹左間街坊素菜 雖然扮肉既素因為醬汁呀煎炸呀好食 但就咁用蔬菜做既原來都可以好正 紅燒豆腐 $55豆腐超滑 但唔會一夾就散 豆腐份量好多 又有好多蔬菜 清清淡淡唔會過咸鮮准山炒南瓜 $65 自己買過鮮准山整 覺得處理好麻煩 見到依度有即刻點左 椰汁香味好強 准山爽口掛汁 南瓜好淋好甜 一爽一淋同椰汁都好夾 朋友食到汁撈飯豉汁素鰻魚 $65用紫菜包住卷成柱形既腐皮 加埋個鼓汁 岩晒又鐘意鰻魚又鐘意腐皮既我 唔油膩又有唔同蔬菜配搭 而且用瓦煲上一直保溫 紅燒竹笙翅 $45/碗 - 好足料仲嗌左支雪耳水 $15/支 - 只有雪耳本身淡淡甜味 冇加糖 而且飲落幾杰身 真料實料呀見成晚黎既似乎都係街坊 有一家大細入黎 見店主拎左架車仔俾個小朋友 應該係佢地上次黎留低左 小店低調親民 又平又好食 雖然唔係住附近 但都會想再黎呀

紅燒豆腐 $55

鮮准山炒南瓜 $65