2019-12-06
有蒸氣 海鮮石鍋專門店小編今次係第一次食蒸氣焗爐🥳,餐廳環境好舒服,而且係小編最愛既海鮮呀,食材新鮮,全程有人服侍,吾洗自己動手😂😂,正呀😘呢度有粥底或者湯底可以揀,而小編就揀咗瑤柱白粥底嘅一個$328,海鮮套餐同餐廳招牌嘅黑松露蒸蛋。海鮮套餐好豐富,包括有沙包蜆、竹串海中蝦、大連鮑魚、日本元貝、清蒸美國桶蠔、薑蔥蒸鮮魷、手剁豬肉丸及墨魚丸 同金銀蒜蒸勝瓜。另外必須一提既係,每款海鮮都有各自既蒸煮時間,服務員會好貼心甘幫手設置及分食物,我地只需要打卡影相等食😎。首先上黎既係黑松露蒸蛋,平時蒸水蛋就真係冇乜特別,冇諗到加捚黑松露之後,成個昇華咗。黑松露味非常香,同蒸蛋好夾,推薦。另外各款海鮮都非常之新鮮,而當中小編最鍾意嘅就係沙包蜆、元貝 同桶蠔。沙包蜆,大大隻非常之鮮甜,好有海水味。日本元貝,有粉絲墊底, 再加上蒜蓉辣椒,非常之鮮甜美味。美國桶蠔,桶蠔好大隻好肥美,配上少量薑絲,完美甘帶出成隻蠔既鮮味。海中蝦,蝦味好足非常之新鮮,大連鮑魚,鮑魚上面鋪滿左蟲草花,食落一d都吾韌,好有咬口,鮮魷,非常爽口彈牙,份量都好足。豬肉丸及墨魚丸,煮既肉丸就食得多,蒸既就真係冇食過,估吾到蒸氣鍋蒸既
。
首先上黎既係黑松露蒸蛋,平時蒸水蛋就真係冇乜特別,
冇諗到加捚黑松露之後,成個昇華咗。黑松露味非常香,
同蒸蛋好夾,推薦
。
另外各款海鮮都非常之新鮮,而當中小編最鍾意嘅
就係沙包蜆、元貝 同桶蠔。沙包蜆,大大隻非常之鮮甜,
好有海水味。日本元貝,有粉絲墊底, 再加上蒜蓉辣椒,
非常之鮮甜美味。美國桶蠔,桶蠔好大隻好肥美,
配上少量薑絲,完美甘帶出成隻蠔既鮮味
。
蒸既就真係冇食過,估吾到蒸氣鍋蒸既肉丸係甘彈牙甘
有咬口
。
勝瓜,蒸得軟淋淋嘅勝瓜加上蒜蓉,蒜味好出色。到最後
當然就係萬眾期待既粥啦,本來普通既瑤柱白粥,
經過加入各種海鮮既精華之後,各種海鮮既味道完全融入
左個粥底入面,非常鮮甜好食,簡直一流
有蒸氣 海鮮石鍋專門店
尖沙咀天文臺圍5-9號寶軒酒店1樓
。
最高為(5/5)
味道⭐⭐⭐⭐⭐
價錢⭐⭐⭐⭐⭐