餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2023-10-02 162 瀏覽
呢排節日多,同朋友嘅聚餐都多左,食嘅嘢比較heavy 😭所以都今日想清清地食返餐,等個肚舒服下 😌而且素食嘅朋友仔都可以有好多選擇!😄今次已經唔知係第幾次回頭食poke go了!佢嘅menu好多選擇,揀唔到嘅朋友可以揀佢set好左嘅bowl,咁就唔怕有選擇困難症啦今次我就同朋友揀左Aloha 同808一擺上台已經流曬口水~個擺盤都好靚,見到都胃口大開~Aloha 🍃 餐牌好窩心地寫明呢個set係vegan材料:沙律菜、牛油果、香菇、玉米、豆腐、海帶醬料:柚子醬油醋今日唔係好肚餓,所以個底揀左沙律菜,加加埋埋其他配料,其實一碗嘅份量都已經好足夠!我食到最後都剩返1/4,實在太飽了!我最鍾意嘅就係豆腐!好香豆腐味!重點係唔會好乾身!又有豐富嘅蛋白質!配埋甜甜嘅玉米一齊食就最jeng!個醬料好開胃!好適合炎炎夏天食,個人都感覺fresh d!808材料:壽司飯、吞拿魚、三文魚籽、枝仁豆、香菇醬料:山葵乳酪醬朋友比較鍾意食魚生,所以就揀左呢個set~吞拿魚好新鮮~每一粒咬落去都好滿足~三文魚籽亦唔會太鹹整體味道因為乳酪醬有加分~口感因為有各種不同嘅材料都好豐富~餐廳環境都坐得好舒服!光線後好充
呢排節日多,同朋友嘅聚餐都多左,食嘅嘢比較heavy 😭
所以都今日想清清地食返餐,等個肚舒服下 😌
而且素食嘅朋友仔都可以有好多選擇!😄

今次已經唔知係第幾次回頭食poke go了!

今次我就同朋友揀左Aloha 同808
一擺上台已經流曬口水~
個擺盤都好靚,見到都胃口大開~

Aloha 🍃 餐牌好窩心地寫明呢個set係vegan
材料:沙律菜、牛油果、香菇、玉米、豆腐、海帶
醬料:柚子醬油醋

個醬料好開胃!好適合炎炎夏天食,個人都感覺fresh d!

材料:壽司飯、吞拿魚、三文魚籽、枝仁豆、香菇
醬料:山葵乳酪醬

朋友比較鍾意食魚生,所以就揀左呢個set~
吞拿魚好新鮮~每一粒咬落去都好滿足~三文魚籽亦唔會太鹹

餐廳環境都坐得好舒服!光線後好充足👍🏻

一齊食健康d啦!!