2024-05-25 3179 瀏覽
想清清地食個健康嘅海鮮大餐 ! ! 入到餐廳見到好多新鮮嘅海鮮, 睇到都流晒口水 ! ! 我哋叫咗個海鮮火鍋放題, 仲另外叫咗個濃湯花膠雞鍋 ! ! 啲海鮮排列得好整齊, 睇落好吸引, 一睇就知係新鮮嘅 ! ! 我哋用蒸氣火鍋蒸海鮮, 蒸完之後嘅海鮮, 肉質鮮嫩, 鮮味無比 ! ! 之後將一部分海鮮落去濃湯花膠雞鍋度煮 ! ! 花膠燉得岩岩好, 雞肉鮮嫩多汁, 湯底鮮甜濃郁, 真係好滋味 ! ! 海鮮之外, 我哋叫咗啲肉類同埋其他配料 ! ! 牛肉食得出係好靚, 肉質鮮嫩, 油脂分布均勻 ! ! 椒鹽瀨尿蝦金黃色嘅外觀勁吸引, 而且好大隻, 啖啖肉 ! ! 最後仲食咗個蟹黃飯 ! ! 蟹黃撈飯真係無法解釋嘅好味!蟹黃香濃, 飯粒軟熟, 簡直係人間美食 ! !

黃金蟹黃飯
椒鹽瀨尿蝦