2024-07-15
今次假期我同朋友去興華街遊樂場踢波,工人姐姐又放假,踢完波負責買野番屋企食,附近有間健康便當既外賣小店,就過黎買lunch番去食啦😁慢煮雞胸玉子綜合蔬菜飯($58)呢個便當就好適合減肥人士食,等外賣既時候店員介紹佢地既慢煮雞胸係朝早慢煮2個鐘,到客人點既時候先煎香,雞肉一d都唔鞋,仲有好多蔬菜,西蘭花,車厘茄,翠玉瓜同玉子,同埋半隻日本蛋,豐富得黎又唔怕肥,個飯就係用日本珍珠米,加上紫菜粉同醬汁令個飯唔會太乾🥗🥚🍚慢煮豚肉生薑燒飯($58)慢煮豚肉同樣係店主一早慢煮2個鐘再煎香比客人既,呢個既蔬菜量相對少,都有椰菜絲,車厘茄同日本蛋,豚肉份量就有好多塊,岩曬我呢d鐘意食肉獸,豚肉香口肉嫩🐷無糖冷泡茶($8)飲品有好可愛既貓貓樽裝冷泡茶,清涼解渴,杯底有粒粒蘆薈,令到支茶帶點甜🍵平時出街食得多唔健康,得閒食下d健康野又唔錯,健康得黎味道都好,就算攞到番屋企食都唔會難食,小店只有外賣,有參加網上既外賣平台,係呢區番工或者呢區住既話都方便食到😄
慢煮雞胸玉子綜合蔬菜飯($58)
慢煮豚肉生薑燒飯($58)
無糖冷泡茶($8)