2017-10-15
1992 瀏覽
間唔中都會吃得清清地嘅選擇,今次就去了間樓上店,可以在這裡吃得清而且健康嘅選擇!這裡都係聽朋友介紹,以素食為主,起初已為係食齋傳統齋店,原來唔係,係以西式煮法嘅素食店,而午市有午市套餐$88,A-F 款式選擇,我就點了B 餐羽衣甘藍芝士亞麻籽意大利麵,選了跟餐湯南瓜甘筍湯,跟餐飲品蕃石榴汁落單後店員好快上湯及飲品,南瓜甘筍湯配上一塊亞麻籽飽飽,入口個湯味道充滿南瓜味道,濃郁之餘同十分鮮味,浸了一浸塊飽入湯中,就見到南瓜容附在飽飽上,飽飽入口軟熟!而餐飲鮮果汁蕃石榴汁嘅味道充滿蕃石榴嘅味道,唔會太甜,夠晒開胃健康!之後羽衣甘藍芝士亞麻籽意大利麵上枱,上面放滿了羽衣甘藍,而羽衣甘藍上亦撒滿了亞麻籽,入口時好有口感又甘,唔講唔知,原來呢種菜喺超級健康,被譽為超多食物,蘊含豐富抗氧化物質同營養嘅食物,重要原來這種菜重有預防某些癌症嘅功能,真係清得呢對個人又健康,真係有雙重着數嘅感覺!而個意大利麵煮得好煙韌彈牙,加埋芝士入口味道好香,而且個分量都足夠,加埋個開揚環境,又係另一個素食新選擇!
而午市有午市套餐$88,A-F 款式選擇,