2023-03-06 80 瀏覽
大部分時間都帶飯,但有時候都會心思思想食下外面嘅餐廳,最近就比我發現公司附近開左呢間 Chill 輕食 300 kcal,主打健康高蛋白輕食 😍 見佢嘅 set 都幾豐富,仲有個蛋白杯 🤤 一於去 chill 一下 😎首先飲左嘅蛋白杯先,每杯大約 80-100 kcal,一杯已經有 10g 蛋白質 👍🏻 重點係佢好多味可以建 😍 有生果類又有咖啡、雲尼拿等嘅味道,今次我就揀左曲奇味,香得黎又唔會好甜,入面仲有仙草同埋菠蘿粒,口感幾好 👍🏻跟住就食主菜,我同同事揀左慢煮無激素雞胸配職人手作蕎麥麵,雞胸好 juicy,仲有少少黑椒,幾香口;蕎麥麵都幾彈牙,再配埋個主廚拍板嘅 Chill Salad,今日係蛋白粟米沙律,食落完全唔 heavy,啖啖滋味之餘同時亦好健康 🫶🏻最後再飲埋杯排毒爆脂茶,有包括紅茶同綠茶等嘅茶葉精,仲有華兒茶素同埋蘆薈汁,抗氧又排毒,飲落味道都幾得意,微酸有少少茶味,完全唔甜,都幾解渴 😊好多人仲會唔會健康輕食就係無味同唔飽 🙈 但你黎食一次就會完全改觀,唔關止味道幾好,而且唔好睇佢細細份咁,食曬真係非常飽 😏 而且個餐仲好打卡 able 添 😍 以後想出去食飯又多

好多人仲會唔會健康輕食就係無味同唔飽 🙈 但你黎食一次就會完全改觀,唔關止味道幾好,而且唔好睇佢細細份咁,食曬真係非常飽 😏 而且個餐仲好打卡 able 添 😍 以後想出去食飯又多個健康選擇了 😎