今次我地去左牛頭角呢邊一間食得健康既餐廳食飯,平時出街食飯多數都有種感覺係會食得肥,呢間餐廳食飯就唔洗擔心呢樣野,部分菜式更加係由註冊營養師同健身教練推薦💪🏻餐廳燈光偏暗,幾有情調,指定日子更有live music表演,咁岩我黎食都有人表演,餐牌會寫上食材之餘仲有顯示幾多卡品里同蛋白質既數值,方便客人揀適合既餐🤟🏻明太子汁烤三文魚配古斯米($148)古斯米係一種非洲國家,阿爾及利亞,摩洛哥等國家既主食,係用粗麵粉製成既,形狀同樣貌都似我地食開既米,口感我覺得似碎左既椰菜花,個餐賣相好靚,件三文魚烤得好香,烤到少少脆邊,撈埋飯同旁邊既明太子汁食好夾,估唔到健康餐都有烤三文魚食咁正😍蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉($158)呢碟蟹肉冬粉都幾辣,味道比較似韓式風味,有勁多櫻花蝦,啖啖都食到,d蟹肉都好鮮味,冬粉吸曬d汁既味道,辣得黎又爽口🔥營養奶昔:青松林綠($55)呢杯奶昔用左牛油果,香蕉,椰子水整成既,入口唔會好杰,仲有香濃既香蕉味🥑🍌🥥抹茶漸層咖啡($50)呢杯咖啡好特別,唔止個樣係漸變,味道都係漸變,首先飲落係咖啡味,去到喉嚨感覺到有抹茶味,好有特色既一杯咖啡🍵☕️呢間餐廳健康得黎食物又唔

明太子汁烤三文魚配古斯米($148)

蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉($158)

營養奶昔:青松林綠($55)

抹茶漸層咖啡($50)

呢間餐廳健康得黎食物又唔會淡味,我自己會推介蟹肉香辣冬粉,飲品兩杯都有特色,營養奶昔自己一定唔識整,黎食一定要嗌番杯黎飲👍
2024-04-11
  • 蟹肉櫻花蝦辣蕃茄忌廉冬粉