2017-06-03 181 瀏覽
放學喺又一城閒逛,發現一間新開的屋仔,比佢靚靚既外表吸引,好奇之下走入去…環境整潔舒適,啱晒同朋友談天說地平時見到既Gelato,都係一筒筒咁放喺雪櫃。但係呢個Gelato,就放喺旋轉雪糕機。聽講係自家製雪糕,每日用新鮮既材料整,所以先會有呢種存放方法。呢個三文治外脆內軟,入面既short rib食到用咗香草醃製,加埋軟軟既mozzarella cheese,好味淡淡蛋香既雞蛋仔包住brownies同朱古力gelato,冷熱形成強烈對比,朱古力愛好者不能錯過開心果gelato不嬲都係我的至愛,所以不能不試。第一啖食落去已經有濃濃既開心果味,加上creamy既質地,感覺大滿足芒果味係店員推介,因為而家芒果當造,所以雪糕特別清甜。食落去質感同開心果相反,口味清新,食得出係用新鮮芒果整。

環境整潔舒適,啱晒同朋友談天說地

平時見到既Gelato,都係一筒筒咁放喺雪櫃。
但係呢個Gelato,就放喺旋轉雪糕機。

Braised beef short rib, caramelize onion, mozzarella cheese

Chocolate egg puff

開心果gelato不嬲都係我的至愛,所以不能不試。

Pistachio gelato

芒果味係店員推介,因為而家芒果當造,所以雪糕特別清甜。
食落去質感同開心果相反,口味清新,食得出係用新鮮芒果整。

Mango gelato
2017-06-03