2018-12-29
去到登龍街,求其揀一間食肆,就入左呢間鳥本,落樓先知原來係出名食廚師發辦 ⊙ω⊙*環境*(隔離係間酒吧,出電梯第一時間係見到間酒吧先,我地差啲以為去錯層...... 餐廳入口其實係右邊)整體環境唔錯,我地無訂枱,所以坐普通位,眼見有高枱、室外位(呢晚太大風,雖然有火爐,但有一枱人坐左一陣都轉返入室內)同貴賓房(開頭見到房入面有好多酒,仲以為係有間房專放酒XD)*食物*3款魚生,好新鮮另外叫左7款熟食,豆胃最鍾意食芝士秋葵毛胃最鍾意溏心蛋豬肉捲同和牛橫隔膜肉 (溏心蛋似乎係呢間餐廳嘅得意之作,基本上有溏心蛋既都有廚師推介)掛住食,完全唔記得影相 ╮(╯_╰)╭ (上)牛舌(左)芝士秋葵(右下)食剩最後一粒雞腎最後叫左個甜品,炸蕃薯配雲呢拿雪糕,蕃薯條炸得好香口,呢餐有個好完美的結局另外值得一提個芝麻醬,每人一碟,點串燒食嘅,豆胃食唔停口(≧ω≦)*服務*豆胃其實好滿意侍應嘅服務,殷勤、親切,你問佢有乜推介都會好詳細答你不過,有啲朋友大概會覺得佢地太隨性,唔夠專業,例如佢地會係客面前傾計講笑,挨身挨勢,或者係室外座位區入返室內時,會擺出好誇張嘅「凍到震」表情,然後個身跟住震(真心係誇張,唔
*環境*
*食物*
3款魚生,好新鮮
另外叫左7款熟食,豆胃最鍾意食芝士秋葵
掛住食,完全唔記得影相 ╮(╯_╰)╭
(上)牛舌
(左)芝士秋葵
(右下)食剩最後一粒雞腎
*服務*
不過,有啲朋友大概會覺得佢地太隨性,唔夠專業,例如佢地會係客面前傾計講笑,挨身挨勢,或者係室外座位區入返室內時,會擺出好誇張嘅「凍到震」表情,然後個身跟住震(真心係誇張,唔係真凍到震,其實佢嘅肢體語言幾好笑,豆胃睇得幾開心);最差一個應該係倒水嘅時候倒瀉一大灘水,整濕左毛胃個電話,但佢完全無發覺(ー_ー)!!