2023-10-07 575 瀏覽
因探朋友,今次有機會來九龍城,從宋皇台站走過長長隧道上到地面,足足15分鐘,傷殘要考慮,在我后宮只有此處可以觀摩。 門面與室內裝修,日式禪味,波希米亞風,以前農村屋,都係木傢私為主,白色牆身,大量陽光日照。 入去侍應I先問是否已訂枱,無就出面大廳長枱,大廳就有點熱近門口,入面booking未到,心想我食完booking 都未到,之後有客,都跟我們一樣,因要求所以坐一陣就可入去,其坐位有限,空間位大,來chill唔錯。 要讚食物賣相及講究器皿,配合農村環境,日式禪意。 豆乳 海帶 湯, 豐富海帶味,豆乳一般,質光滑深色圓砵盛,古樸。 胡麻咖哩烤豚肉,日式咖哩,香不辣, 菜甜度麻麻地,唔腍,椰菜球實,一點生,三片圓肥豬肉片都嫩。 唐揚雞配微辣蛋黃醬$68,炸雞件,鹹香微脆少油,肉嫩有汁,蛋黃醬似蛋黃玻璃碟盛,日式賣相,總是好看。 焙茶黑芝麻飲 $60,泠熱一樣價,即係炒香芝麻糊溝稀加奶,當然香,甜度適中,特色在陶瓷及拉花吸晴,亮點,都話賣相吸引。 價錢貴在有空間,俾你禪,簡單樸實就是美!

要讚食物賣相及講究器皿,配合農村環境,日式禪意。

價錢貴在有空間,俾你禪,簡單樸實就是美!

2023-10-01
午餐