2017-09-10
一直想到訪呢間花花世界好耐🌺 可惜約唔到人陪我試 今次終於有好朋友加港女肯陪我去 🙈 等左十世啊 另外約過其他人慘遭請食🍋 原因1)怕貴 2)咁lady唔岩佢😒 3)唔過海 😅今次4點去到 唔洗等位 好快就安排左我哋坐窗口位 對住海景又有自然光 😁 今次仲唔影夠本 鋪頭分開兩邊 另一邊就會比較暗比較有情調而我今次坐既呢邊就係自然光同維港海景 上網見到佢有分三個tea set 我哋都揀咗好耐先得出結果 我哋就揀咗個手袋tea set $2xx 只有一人份量 如果要同朋友share 食物就要自己切開一半而另外果兩個款就會係多啲 係二人嘅份量 價錢就會係$398 for 2 而我同朋友基於咩原因要揀個一人tea set呢 就係因為覺得其他個兩款冇咁好影 一個係傳統嘅下午茶架 另一個就好似旋轉木馬咁樣 店員都好nice 有提醒我哋 就算我哋冇嗌多一人份量都冇黑面 本身打算揀多個意粉食但係價錢偏貴 所以都係決定影吓相就算 點左個咖啡跟餐要加錢 咖啡拉花有待改善朋友就散嗌左個玫瑰花茶黎到店員會幫我地開手袋 我地話我地想影多陣先😁港女嘛!咸食比甜食出色 每人一半的確唔夠喉咸點方面有個三文魚配明太子,
鋪頭分開兩邊 另一邊就會比較暗比較有情調
而我今次坐既呢邊就係自然光同維港海景
但係價錢偏貴 所以都係決定影吓相就算
點左個咖啡跟餐要加錢 咖啡拉花有待改善
朋友就散嗌左個玫瑰花茶
黎到店員會幫我地開手袋 我地話我地想影多陣先😁港女嘛!
咸食比甜食出色 每人一半的確唔夠喉
咸點方面有個三文魚配明太子,吞拿魚,蟹子蟹肉餅,甜番薯仔,三文魚玫瑰花,帶子(酸酸地嘅汁配埋幾好食)
甜點就有朱古力冬甩,馬卡龍,朱古力蛋糕,兩件撻,同兩件雪葩
食到大概六點店員都開始佈置夜晚嘅餐桌 餐巾都會摺成玫瑰花
呢度坐得好舒服 相信會再嚟食多次