2016-06-24 1034 瀏覽
今日雖然唔係happy friday, 但都約左2位朋友黎到中環呢間Bar n restaurant 食下野飲下野傾下計, 餐廳O係1樓全層, 一出lift已經見到有好多外國人已經食緊野, 餐廳好熱鬧, 有bar枱有table, 仲有露台位置, 黎到好似去左外國咁~呢度主要係食belgium food, 咁當然唔小得要食青口, 薯條同飲啤酒la!! 我地點左1/2KG frites house mussels, crab tian 同lamb cutlets 先黎啤酒kwak, 酒杯好鬼別, 唔好酒既Vi試左一啖, 麥味好濃, 都易入口, 朋友就話好飲~亦有無酒精既mocktail, 呢杯Coco colada係菠羅+椰子, 大大杯幾抵飲~野食整體都上得有點慢, 但就正好比多d時間我地傾計, 先黎青口, 1/2 kg 其實都唔小, 配有粗薯條同面包, sauce 係garlic cream sauce, 好creamy, 掛滿每一隻青口, 青口幾大隻, 幾鮮甜, 但偶然食到幾隻帶腥味,,, 而粗薯條就好味道, 外脆內軟熱辣辣, 面包用黎點埋d汁好正~starter反而食完青口先黎, c
starter反而食完青口先黎, crab tian 包括左6塊面包, 中間就係一份蟹肉沙律, 蟹肉有好多而且鮮甜, 配埋甜甜地既沙律醬好開胃, 作為前菜不錯, 但面包太薄同林, 減左小小分數~
最後呢個羊架好有驚喜!!有成5大件羊架, 底下舖滿沙律菜同焗薯片, 羊架煎得半熟, 好嫩好香, 完全唔so, 而且啖啖肉, 好好食, 而下面既配菜既都吸收哂d sauce, 成個dish都好味道而且抵食, 推介
整體今晚食得好開心, 中意飲啤酒同熱鬧既朋友一定會中意~
2016-06-21