2022-08-09
環境:店鋪系地鋪,門面唔大,但系入門後好深入,都好多位置。環境尚算闊落,裝修簡約,光線,位置都好舒適。食物:店鋪主打星馬菜,甘就梗系要試下啦。肉骨茶、海南雞梗系唔少得。肉骨茶:用料好足,肉排,金菇,腐竹等,藥材味十分濃郁,滋補又暖胃。海南雞:事關當晚走地雞售罄,就叫左普通雞。的確雞偏肥少少,但雞皮尚算爽滑,肉質鮮嫩,食落真系啖啖肉,配埋傳統醬汁,相當唔錯。BTW,雞油飯香而不膩,食曬成碗。鳳爪+炸蝦卷:小食好得意,無骨鳳爪好正路,酸辣爽口。金絲蝦球,賣相十分OK啦。外面薯仔炸到好鬆脆,咬落彈牙又鮮甜,點埋醬汁更別具風味。串燒拼盤:平時食開泰式串燒,今次試下唔同嘎。豬頸肉稍微遜色,個人覺得燒香啲會更出色。串燒有雞肉,豬肉,牛肉,肉質都嫩滑,加埋沙嗲醬別有一番風味。飲品:檸檬薏米水勁好飲,清甜唔酸,夏日炎炎,真系消暑解渴。
飲品:檸檬薏米水勁好飲,清甜唔酸,夏日炎炎,真系消暑解渴。