餐廳: 意樂餐廳 (天慈商場)
資訊:

餐廳: 意樂餐廳 (天慈商場)
資訊:

下午被個網紅女的濃烈香水味攻到透不過氣來, 頭暈不適. 索性去附近食店享用除夕晚餐.這間食店裝修格局昏暗, 感覺上似濕漉漉, 霉霉地.而且, 入面的侍應顧客服務水平勁差. 當個個食客都沒有大聲交談時, 侍應卻互相交談喧嘩. 落單沒有一句多謝, 上菜擺低就走, 一點都不像餐廳的格局, 已經變成茶餐廳. 上菜唔夠位就直接隊食客食緊的碗筷, 上錯菜沒有道歉不特止, 上手食客攪過的餐, 也依舊送去下手食客台上食口水尾. 衛生情況可想而知.講返食物質素, 首先上的是湯, 然後就等好耐, 都無其他菜上. 湯就係粟米忌廉湯, 份量得一半, 結身, 好似食粟米粥咁.第2道菜係西蘭花, 但焗到出黑焦.第3道菜係炸雞...碎, 衰過食麥樂雞, 幾十蚊連肉都無, 最多就係用來炸的麵粉.第4道菜牛柳粒變牛筋粒.結論就係搵笨.

這間食店裝修格局昏暗, 感覺上似濕漉漉, 霉霉地.

第2道菜係西蘭花, 但焗到出黑焦.
第4道菜牛柳粒變牛筋粒.

結論就係搵笨.
2021-12-31