前排無意中發現呢間零負評餐廳,就即刻約朋友訂位去試啦🥰介紹食物之前,先講佢地服務真係好好,員工亦都好熱情,完全唔係求其打份工果種態度👍🏻全晚我隻杯未試過冇水,就算唔小心滴左醬汁喺枱面,職員見到都會抹一抹。除咗全部牛都可以望住廚師喺面前燒,每一道菜職員都會詳細介紹,或者提供建議食法,確保每一啖都可以係完美😋😋除左大廳可以望住廚師烹調食物,餐廳仲有兩個包廂,岩晒鍾意有私人環境食飯既朋友👍🏻🎈前菜拼盤 拼盤賣相好精美,由3小碟組成,而食物款式就由廚師發板,今次我地就有清酒煮蜆、生椒廣島蠔同埋今個月先開始有既煙燻秋鰹。聽職員講秋鰹係要秋天先有,經過工序繁複既dry age過程,魚既味道會更加濃😋😋🎈烤雜菜田園沙律配南瓜醬 $58所有食材都係由日本過黎,食落爽甜,而南瓜醬亦都係由廚師親自調配,最有驚喜係沙律有加到百香果,食落酸酸甜甜真係好清新🥰🎈炭燒日本宮崎黑豚肉腸 $78黑豚肉腸燒得好香,配秘製芥末醬特別香,味道亦都得別出👍🏻🎈和牛稀有部位盛合(四款) $498四款和牛稀有部位都係由廚師發板,根據當日食材安排。我地今次獲安排A5和牛肩胛、A5牛翼板、澳洲牛小扒同埋美國牛舌,淨係睇油花已經足以令

前排無意中發現呢間零負評餐廳,就即刻約朋友訂位去試啦🥰

🎈前菜拼盤

🎈烤雜菜田園沙律配南瓜醬 $58

🎈炭燒日本宮崎黑豚肉腸 $78
黑豚肉腸燒得好香,配秘製芥末醬特別香,味道亦都得別出👍🏻

🎈和牛稀有部位盛合(四款) $498
四款和牛稀有部位都係由廚師發板,根據當日食材安排。我地今次獲安排A5和牛肩胛、A5牛翼板、澳洲牛小扒同埋美國牛舌,淨係睇油花已經足以令人垂涎三尺😋😋
4款當中我最鍾意係牛小扒既味道😋師傅先快燒一次,再把肉放到燒汁入面徹底吸收,最後再燒一次將燒汁既甜味帶出😋😋講講下我又想再食啦🙈🙈
熟成牛扒食過,不過熟成牛舌就真係第一次試,開頭我仲以為會好膻,點知冇之餘仲特別好味😋雖然餐廳有提供岩鹽同埋兩款醬汁,不過唔洗點都已經好好味🥰

🎈日式紅酒燴牛腩飯 $198
呢個牛腩飯並非一般牛腩飯,除左有燴到好淋好入味既牛腩,仲有好稀有既和牛腸,再加埋糖心蛋,碗白米飯轉眼就清晒🙈

💕鍾意食熟成牛既朋友唔好錯過,呢兩個月餐廳會有25-50日帶骨既熟成牛,不過一定要打去餐廳到提早預訂安排💕
2021-10-15