2018-06-12
自從上次食完韓式烤雞後就一直好掛住,終於有機會試喇!今次去左食銅鑼灣既The Hwaduk聽講呢度坐得舒服,可以慢慢坐傾下計就同朋友試下。平日既下午茶時間,人流唔多,鐘意坐幾耐都得韓式烤雞碟頭真係好大,我地叫左一個PIZZA,一個烤雞,同1壺飲品韓國米酒 (荔枝)HKD118愛飲米酒,因為口感濃滑,酒精味唔會太重淡淡荔枝味同米酒好夾一壺夠2-3個人飲烤牛肉薄餅 HKD$118熱辣辣PIZZA話咁快就黎左。實物比MENU中賣相更出眾 更多料PIZZA要有芝士拉絲係常識吧PIZZA個餅底係薄底,茄膏底配上烤牛肉碎同青椒粒,面頭仲有似日式燒汁既醬,好食!成個PIZZA條脆卜卜,平時既我會咬哂D料走邊,但呢個PIZZA我食晒D邊香辣烤雞 HKD198主角出場喇!話說落單果陣店員問我地,因為呢個雞非常之辣,洗唔洗叫少辣?比店員細心提醒,我同朋友當然即刻答好!好彩咋,少左辣就岩岩好喇!烤雞辣汁好夠,陣味有少少似泰式辣醬,少少辣又甜甜地咁,都幾惹味嫁真係好大碟,感覺成半隻大雞咁多影返張大合照先不過呢,又老老實實,2個人食真係有D太多,好似食緊4人份量咁等我下次約埋成班朋友REUNION再來過先
愛飲米酒,因為口感濃滑,酒精味唔會太重
淡淡荔枝味同米酒好夾
主角出場喇!
話說落單果陣店員問我地,因為呢個雞非常之辣,洗唔洗叫少辣?
比店員細心提醒,我同朋友當然即刻答好!
好彩咋,少左辣就岩岩好喇!
真係好大碟,感覺成半隻大雞咁多
等我下次約埋成班朋友REUNION再來過先