2020-11-01 135 瀏覽
呢日同朋友入開元朗,比呢間簡單一個「稚」字嘅日式小店吸引左埋去。店內有好多兒時回憶,例如,「遇怪魔,我即刻變大個...」最初代嘅數碼暴龍Puzzle..同朋友逐隻講下叫咩名,不亦樂乎..Main我點左一份定食,半條鰻魚,仲試埋佢嘅貓飯鰻魚中規中距,貓飯就的確特別佢同一般嘅唔同(我都係以深夜食堂嘅作比較,都係由個度識呢款食物), 佢除左用柴魚片仲加左啲紫菜絲,令香味更多一種變化,佢仲撈左牛油係飯,食落咸咸香香,幾有趣。朋友點嘅「蟹膏蜆肉炒飯」上到枱已經香噴噴..好多蟹膏,食落都好濃郁嘅膏香,加埋新鮮蜆肉,多一種口感,亦多一種鮮味,我食左幾啖,都有啲想食埋佢成份見到佢嘅飲品都勁日式,本身好少飲凍野嘅我都忍唔住!雖然味道上都只係簡單嘅柚子氣水,同冇咩抹茶味嘅可樂,但係就咁睇佢packaging已經心花怒放

招牌蒲燒鰻魚半條定食貓飯

Main我點左一份定食,半條鰻魚,仲試埋佢嘅貓飯

鰻魚中規中距,貓飯就的確特別
蟹膏蜆肉炒飯

朋友點嘅「蟹膏蜆肉炒飯」上到枱已經香噴噴..

招牌蒲燒鰻魚半條定食貓飯
蟹膏蜆肉炒飯