2023-05-24 91 瀏覽
最近去咗元朗食嘢,發現咗一間正宗泰國餐廳——公車泰,真係大開眼界!佢哋嘅菜式咁多元化,有啲泰國經典菜,亦都有啲特色料理,絕對係泰國風情嘅最佳代表。馬拉盞炒通菜係我強烈推薦嘅菜式之一!佢哋嘅馬拉盞醬香辣而不失層次感,炒埋通菜入面,令到通菜嘅清脆口感同馬拉盞嘅香辣味道完美融合,一啖落肚,辣辣地刺激味蕾,真係好開胃公車泰嘅泰式炒粉絲。佢哋用嘅粉絲又彈牙又有嚼勁,加埋啲新鮮嘅蔬菜同香料,令到整道菜色彩鮮豔,味道鮮美,係一個咁簡單又美味嘅泰國經典。泰式辣肉碎炒河粉係另一款令人垂涎欲滴嘅菜式。河粉炒得香口又彈牙,加埋啲辣椒同肉碎,嘅辣味夠勁,每一口都係辣辣嘅滋味,真係令人上癮!椰青好新鮮,每一啖都係椰汁嘅香甜滋味

椰青好新鮮,每一啖都係椰汁嘅香甜滋味