2022-10-12
📍小曼谷泰國美食(教育路)元朗教育路50號兆明樓地下A號舖———————————————下午茶餐:黃咖喱雞配原味烤薄餅(💰: 40 hkd)小曼谷泰國菜大家應該都聽過,但元朗分店大家又有冇食過呢?☺️ 個人覺得雖然位置冇其餘分店咁方便,但食物質素有過之而無不及,定價仲要相對冇咁高,性價比超高👍🏻✨餐廳提供嘅午市套餐同下午茶套餐星期一至日都有供應🤯,價錢有所折扣但份量絕無打折🔥,選擇仲要好多添!@呢日見撞正下午茶時間去到,梗係要試吓佢超抵嘅tea set啦🤤 餐牌上面炒麵飯、湯河等款款都係$40,唔算好肚餓嘅我叫咗黃咖喱雞配烤薄餅~ 點知下午茶餐份量都唔少,除咗薄餅有三大塊之外(係成隻手掌咁大塊✋🏻),佢嘅黃咖喱雞係成鍋咁上!! 雞肉份量十足,仲有薯仔洋蔥青椒等配菜🥔🧅🫑,配埋惹味嘅咖喱汁簡直係絕配🥘 而咖喱汁唔辣帶啲甜味,唔食得辣嘅朋友都都啱食,薄餅就啱啱焗起牛油味超香,外脆內軟,同熱辣辣嘅黃咖喱簡直係天作之合💯呢個價錢食到如此高嘅質素,真係要大力推薦!!整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 朗屏站E出口步行約13分鐘
元朗教育路50號兆明樓地下A號舖
———————————————
下午茶餐:黃咖喱雞配原味烤薄餅
(💰: 40 hkd)
黃咖喱雞配烤薄餅
呢個價錢食到如此高嘅質素,真係要大力推薦!!
整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽