2024-05-24 37 瀏覽
元朗有一間別具有文青氣息的cafe shop 叫 Overlap coffee ,入到去成個環境好清靜,好適合一邊食嘢一邊放鬆休息。除此之外,入面啲嘢食都唔差㗎,食落有驚喜明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵估唔到除了明太子的香味,仲有加上海膽嘅海水同鮮味,兩者加埋一齊令到個口感好豐富,蟹肉的鮮甜味道和忌廉的奶油香味,食落唔會太膩之餘口感提豐富多變,味道濃郁可口All day breakfast 呢一間嘅All day breakfast 同出面啲鋪頭唔同,佢入面有窩夫、芝麻醬拌豆腐 、沙律、兩條烤腸、三文魚,別具特色,更加似係貼合日本風格嘅all day breakfast。不得不提嘅係,三文魚非常之鮮甜,有一種入口即溶嘅感覺,咬都唔洗咬,口感十分趣致。除此之外窩夫、烤腸等西式食材,再配合埋日式嘅芝麻豆腐豆腐同埋沙律解膩,令到就算食完個餐郁唔會覺得個口油淰淰。飲品中比較推薦肯尼—涅里 卡加利 上面有一層厚厚的奶盖,奶香味十足,玫瑰蜜桃茶的口感都唔錯,有淡淡嘅花香味,而口感都十分清爽。#overplacoffee #文青 #chill #香港美食 #美食 #清靜 #元朗

明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵

All day breakfast