2024-03-04
今日嚟到元朗呢一邊食好西!朋友就介紹咗呢一間巴打火鍋館!位置嚟講都算方便,我哋行過去都係好快就可以去到,而且我哋一早預約咗,所以都非常快就可以入到去!我同朋友都非常期待!!🩶椰子雞鍋半隻,其實半隻嚟講份量都算非常多,再加埋新鮮嘅椰子,一嚟到已經有非常香嘅味道,而家仲做緊特價,嚟到嘅朋友不妨都可以點呢一個煲,價錢非常相當抵食,滾咗之後雞亦都唔會好老,食落都有嫩滑嘅口感,餐廳使用嘅係新鮮雞,所以絕對唔會有好鞋嘅感覺,呢個位非常值得抵讚,因為本身如果用冰鮮雞嘅效果會比較差,證明餐廳都落足成本,所以都非常推介大家來試一試,佢呢一個湯底真係唔錯!🩶本地新鮮手切金錢展,呢一個部位係牛腱肉既其中兩塊,每隻牛身上只有兩小條,部位非常稀有,切左片之後就會好似一個金錢既形狀,呢個部位的肉非常結實、亦有少少牛筋,所以食落都非常有咬口同埋充滿牛肉嘅味道!配埋椰子湯底,簡直就係正!🩶美國雪花肥牛,雪花肥牛就係打邊爐嘅必備其中之一,餐廳用嘅美國雪花肥牛,亦都唔會太肥,油花分佈都幾均勻,食落口感都唔錯,或者肉質鮮嫩亦不會太油膩,非常適合打邊爐!🩶即炸紫菜響鈴,嚟到嘅時候都仲係熱辣辣證明餐廳真係即叫即做呢一個位非常s
🩶即炸紫菜響鈴,嚟到嘅時候都仲係熱辣辣證明餐廳真係即叫即做呢一個位非常surprise,響鈴再加埋紫菜嘅配搭口感都幾特別,放入椰子雞湯索晒佢本身湯底嘅精華,味道夾得來之餘亦都非常好食!
總括嚟講呢一間餐廳嘅食物質素都非常高,有興趣喺元朗區鍾意打邊爐嘅朋友其實真係絕對唔可以錯過!🤪