2021-11-21
二訪元朗這家台灣菜❤️沒想到下午3點半,過哂lunch time去到都要等半個鐘先有位🥲不過裡面真的唔多位,要等都係正常,如果想食真係要留意番唔可以趕時間😂🔆羅東肉焿湯米粉$𝟜𝟡 真係超喜歡呢個😍黏黏嘅湯完全地掛係米粉上,混有甜椒醬、蒜蓉醬同醋,好有層次🥰還有我喜歡的荀絲❤️而焿肉反倒不太感興趣🤣是味道唔濃肉質普通的豬肉🔆肉鬆芋泥吐司$𝟜𝟚 肉鬆是我很喜歡的口味🥰但係呢個肉鬆同芋泥食落有點乾,而吐司只係微暖😔上次食左芋泥紫薯,真係好綿滑仲熱辣辣😣我有對比兩次嘅芋泥相,今次睇落真係乾d🤣並非錯覺🤫幸好仍然keep到爆餡👍🏼🔆梅甘地瓜條$𝟛𝟛 呢個就熱辣辣喇🥰不過梅粉灑得唔係幾均勻,但又痴實哂,搞到側邊果d唔太沾到🙈咬開地瓜條入面都幾實在,份量足夠話說等位果陣太熱買左豆漿研究所,所以入座後無叫野飲,但又唔可以飲外來飲品,我地一直忍住😂但其實食吐司同地瓜條都會好想飲野,奉勸大家都係叫野飲🥲整體呢間真係唔錯又抵食👍🏼
🔆羅東肉焿湯米粉$𝟜𝟡
🔆肉鬆芋泥吐司$𝟜𝟚