2023-11-05 37 瀏覽
同好姊妹@sylia.ko 都住元朗,而元朗咁多好食嘅餐廳,一於揀一間有特色嘅去試下先!千杯串居酒屋嘅門口已經好有日本風味,而餐廳入面嘅餐修好有心思,用上日本風景畫嘅牆壁,仲有好多日系小吊燈,令人感覺真係好似去左日本咁啊!🫕血池辛辣卜卜蜆鍋(大鍋重量級,足 料!!!)餐廳嘅新品卜卜蜆鍋,好足料妹好多蜆肉,蜆肉好新鮮好甜啊!而湯底好正,辣度仲可以選擇,我地揀左最辣,蜆肉索晒d湯汁,真係好惹味啊! 🥘海之幸海鮮拼盤最鍾意個汁燒魷魚,燒到啱啱好,一d都唔韌,仲好彈牙添!扇貝好大隻,入口鮮甜,配上蒜蓉真係好香口!虎蝦仲好大隻,肉質鮮嫰!鮑魚同樣燒得啱啱好,外邊脆,中間肉質軟腍多汁! 🍨營火燒·忌廉棉花糖脆脆呢個甜品簡直一絕!好特別,製作好有特色!棉花糖軟綿綿,配上朱古力醬+薄薄嘅脆片,唔會好膩,食唔停口啊! 🍹寒天晶球巨蜂梳打味道酸甜,巨𑶶味濃,好清新好解渴!@senpaifoods📍 千杯串居酒屋 (元朗)元朗元朗安寧路110-136A號好景樓地下10號舖#千杯串居酒屋 #千杯串 #senpaifoods #元朗美食 #元朗居酒屋 #元朗 #居酒屋 #hkfoodieblogger #hk

🫕血池辛辣卜卜蜆鍋(大鍋重量級,足 料!!!)

🥘海之幸海鮮拼盤

🍨營火燒·忌廉棉花糖脆脆
呢個甜品簡直一絕!好特別,製作好有特色!

🍹寒天晶球巨蜂梳打
味道酸甜,巨𑶶味濃,好清新好解渴!

@senpaifoods
📍 千杯串居酒屋 (元朗)
元朗元朗安寧路110-136A號好景樓地下10號舖

#千杯串居酒屋 #千杯串 #senpaifoods #元朗美食 #元朗居酒屋 #元朗 #居酒屋 #hkfoodieblogger #hkfoodie #hkkol #hkblogger