2023-06-27 46 瀏覽
元朗居民附近搵野食!呢間餐廳既可以飲酒又可以食泰國菜,而且環境舒適有feel,一大班食下野傾下偈都唔錯!首推 沙嗲(豬、牛、雞)6串🐷🐮🐤泰國菜不能少的沙嗲串,可以豬牛雞各兩串,方便有選擇困難既朋友。😂 每一串都大大串,啖啖肉,燒得又香,好好味!另外,沙嗲醬再配新鮮小茴香,味道更加有層次!👍🏻冬陰功湯(細)🦐成煲湯上,細都夠四碗,夠抵飲!椰香湯味濃微辣,材料有新鮮蝦和菇,泰國風味!黃咖哩新鮮雞及薄餅🐤🫓黃咖哩椰香味濃唔辣,新鮮雞可以食到雞既鮮味,而且啖啖肉。薄餅可以點咖哩汁食。作為主食非常飽肚。店員見我用手撕薄餅,仲好體貼咁即刻拎濕紙巾俾我,抵讚👍🏻Kirin Ichiban 沙冰啤酒(白桃)🍺打卡一流!啤酒既泡泡打成啤酒,給人獨特口感!白桃口味啤酒容易入口,女孩子都啱飲

首推 沙嗲(豬、牛、雞)6串🐷🐮🐤

冬陰功湯(細)🦐