2024-07-21 58 瀏覽
❣️夜晚做完運動係附近覓食,發現左呢間大排檔。一於入去試下。室外有傳統式大圓檯,一大班人都唔怕冇位。亦可以選擇坐室內。店員美女姐姐十分好客,介紹了幾個招牌菜給我地。🌟招牌即燒雞打卡之選!使用大瓦缸炭火慢燒而成。即叫即整,製作需時。如果想食就要一坐低就order。燒到外表金黃,雞油一滴滴慢慢下來。入口皮脆肉嫩,爆汁Juicy。可以自行挑戰刀法斬雞,亦可以叫師傅幫手切。🌟炭燒豬頸肉 🐷泰式風味豬頸肉,外表焦香,炭香味重。不會過熟啱啱好!肉質好爽脆,配上自家製酸辣汁超級醒胃。🌟啫啫通菜蝦醬煲 🥬事緣係聞到隔籬枱個通菜煲好香!即刻叫一個,果然冇令我失望!超級啫啫,勁香口。而且啲通菜又唔會啫到好老,十分清甜。🌟拔絲咕嚕肉 🍍必點!採用多瘦少肥豬肉,炸粉超薄,入口啖啖肉有口感,而且炸得啱啱好,肉質鮮嫩彈牙,一點都唔會肥膩。新鮮菠蘿帶出菠蘿咕嚕肉的風味。再加上拔絲的醬汁,簡直冇得輸🤤❣️總括而言,小菜真係份量好多!而且價錢又親民,大班人來呢度真係非常適合。最緊要係呢間大排檔開到凌晨四點,絕對係宵夜之選👍🏼

🌟招牌即燒雞

🌟炭燒豬頸肉 🐷