. 元朗重口味米線 | 夠哂辣 | 炸豬頸肉|炸午餐肉|黃金皮蛋# 貴川風味館🍜招牌酸麻辣米線 $29湯底有芫荽、香蔥、酸菜、肉碎🤟🏻我鍾意呢度嘅湯底除咗有酸辣味、仲有小小麻辣🌶️好過癮!(留意番小辣大約等如譚仔三小辣)😍不過米線就偏幼細同淋小小、可接受既🧐炸豬頸肉 $15另上已經加分👏🏻炸到岩岩好、有啲蜜糖味🫶🏻好食!炸午餐肉 $10有三舊左右、厚厚的😍我對午餐肉有股堅持✊🏻就係一定要炸過/煎過先食😜豬軟骨 $14幾入味、偏細舊啲😀可能咁岩軟骨位多過啲肉😅豬大腸 $10清到好乾淨、入面一啲脂肪都無😳好似剩食豬腸皮🫣同埋唔係爽口彈牙果陣、都係肥膩啲好食啲🐷豬紅 $10正常豬紅、味道同份㗎量都OK🤗🥚川味黃金皮蛋 $29少有的黃金皮蛋😀味道同黑白皮蛋無咩分別、不過口感偏軟身、好似溏心蛋咁👍🏻佢既辣椒油🌶️係四川風味、好夠辣🤟🏻🥤凍飲 +$8 整體其實佢啲餸嘅份量都多、所以相對加餸價錢係幾多其他米線高少少👀如果唔鍾意重口味/重辣油既、可以試金湯麻辣😄都唔錯架清啲!——————————————-貴川風味館📍 元朗元朗康樂路13-25號地下6號舖📆星期一至日:11:30~23:00#hkfoods
# 貴川風味館

🍜招牌酸麻辣米線 $29

炸豬頸肉 $15
另上已經加分👏🏻炸到岩岩好、有啲蜜糖味🫶🏻好食!

炸午餐肉 $10

豬軟骨 $14
幾入味、偏細舊啲😀可能咁岩軟骨位多過啲肉😅

豬大腸 $10

豬紅 $10
正常豬紅、味道同份㗎量都OK🤗

🥚川味黃金皮蛋 $29

🥤凍飲 +$8