2018-07-04 258 瀏覽
身為元朗人,知道呢頭開左新餐廳當然要身先士卒試下呢日就同朋友黎到呢間主打"巨大香脆雞扒"既餐廳食lunch,差唔多兩點去到餐廳已經坐滿人~叫得好麵棧當然係賣粉麵為主,但餐牌既芝士撈丁同大碗飯都好吸引,四十零蚊包野飲,特飲都只係加$2巨大香脆雞扒太陽蛋大碗飯配咖哩薯仔汁份量如其名,午餐黎講絕對抵食咖哩薯仔汁澆滿大半碗飯,毫不吝惜,而且配料豐富,薯仔有七八舊太陽蛋生熟程度岩岩好,一切開蛋液一瀉而出,岩哂用黎撈飯,增添濕潤既口感。雞扒預先切件,方便食用,份量同飯量成正比,外皮煎得好香脆,但同時保留到肉質嫩滑,唔會overcook到好鞋身。秘製豬軟骨芝士撈丁芝士份量好多,夠撈哂成個出前一丁有突。豬軟骨炆得好入味,肉質軟嫩,醬汁鹹度恰到好處,平衡返味道令芝士食落不至於太膩。椰汁紅豆冰紅豆多,佔左三份一杯,岩哂中意食紅豆既我對平時剩飲水同茶既我黎講略嫌甜左少少,應該有浸糖水,但朋友話好好飲。價錢、份量、質素綜合黎講性價比極高,落元朗食野又多一個好選擇啦
身為元朗人,知道呢頭開左新餐廳當然要身先士卒試下

巨大香脆雞扒太陽蛋大碗飯

巨大香脆雞扒太陽蛋大碗飯配咖哩薯仔汁
份量如其名,午餐黎講絕對抵食

秘製豬軟骨芝士撈丁
秘製豬軟骨芝士撈丁
芝士份量好多,夠撈哂成個出前一丁有突。
椰汁紅豆冰
椰汁紅豆冰
紅豆多,佔左三份一杯,岩哂中意食紅豆既我

2018-07-01
巨大香脆雞扒太陽蛋大碗飯