一個星期食足5日都無問題既豆腐妹最近參加左米線關注組🤩仲試左稱為元朗頭3位好味既米線✨即刻同大家介紹!味道未去到好正但堅係超抵食又大碗💥其實叫一個餸已經夠晒食只不過我哋想試埋關注組極力推介嘅南乳雞件同蒜香雞扒🤣❐ 招牌小鍋米線中麻辣🌶加黑椒牛丸同蒜香雞扒 $55評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯⟰配料有雞肉、鮮菌、酸辣肉碎、炸醬、腐皮、芽菜、菜、秘製甜酸菜每款配料份量勁多無叫餸都已經夠哂大碗成個譚仔套餐咁🍜⟰米線偏幼身口感吾錯份量超多💥⟰第一次見無辣油既麻辣湯食落完全吾油膩麻辣味吾太重反而我覺得酸味都幾濃好開胃👀無雲川個d咁惹味係另一種雲南風味好少見可以試❗️⟰所有配料都煮到好淋好入味💦特別讚秘製甜酸菜甜酸度岩岩好勁開胃同成碗有好多菜好健康🥬⟰黑椒牛丸🍡較普通無咩汁亦不太彈牙不過都有黑椒味⟰🥩蒜香雞扒超讚!炸到好鬆化外脆內軟又多汁而且大大份,食落好香蒜🔥醃得超正💁🏻‍♀️推介❗ ❐ 招牌小鍋米線中麻辣🌶加芋絲同粟米雲吞同南乳雞件 $60評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯⟰ 配料湯底同上唔多講,好少有芋絲呢個選擇煮到好入味🌽粟米雲吞反而無咩特別⟰即炸南乳雞件超鬆化同好香南

❐ 招牌小鍋米線中麻辣🌶加黑椒牛丸同蒜香雞扒 $55
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰米線偏幼身口感吾錯份量超多💥
⟰黑椒牛丸🍡較普通無咩汁亦不太彈牙不過都有黑椒味

❐ 招牌小鍋米線中麻辣🌶加芋絲同粟米雲吞同南乳雞件 $60
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰即炸南乳雞件超鬆化同好香南乳味💥個人認為如果吾係開半雞翼,變單骨雞翼或者雞球再配埋南乳醬就無得彈!因為開半雞翼切得吾好始終有碎骨但要讚真係醃得好入味❗️

❐ 涼拌蓮藕 $27
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯ ▯
⟰涼拌個汁唔錯似口水汁🌶又酸又辣又麻加上蓮藕爽口呢個配搭本身無得輸
⟰略嫌蓮藕本身唔夠新鮮,建議試下其他涼拌小食❗️

🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ ☹ ☹ (10為最高)
  • 南乳雞件
  • 招牌小鍋米線