餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2017-05-27 241 瀏覽
從少的我己是車仔面忠粉, 自從搬入大西北地區後, 老公便帶我食勻元朗車仔面,我最愛的永遠是永年士多,縱然每次來到要排20分鐘, 我仍然不會放棄,證明有很多識食之人都愛上永年!幾年前永年大翻新, 令我幾個月吃不到, 抑鬱得很,重開之後, 就差不多每個WEEKEND都要去吃一次。每次來到,我都必點: 豬紅, 豬腸, 雞亦尖,蘿白。菠蘿冰-->多多大大粒菠蘿,我等菠蘿控最愛! 用上碎冰. 不太甜, 非常散熱解渴, 夏天必喝!紅荳奶茶(跟餐加點)---->香濃奶茶, 加上粒粒紅荳, 層次口感豐富! 絕配!豬紅-->香甜嫩滑而又結實唔易散, 係我食過最好食GE豬紅, 其他任何面店我未食到如此好食的。有時興起, 我會連點2份!蘿白香甜入味, 無筋!!豬皮爽口彈牙!!車仔面配埋招牌辣汁, 無得頂!! 本來仲想點個咖央好多事做甜點. 可以一個十餸大碗面己經完美KO了我每次食完永年都很覺得滿足幸福!

每次食完永年都很覺得滿足幸福!
3餸面+菠蘿冰

紅荳奶茶(跟餐加點)

十餸大碗面
2017-05-20
20 分鐘 (堂食)
3餸面+菠蘿冰
紅荳奶茶(跟餐加點)
十餸大碗面