2014-07-17 273 瀏覽
行過呢間野門口好多次, 見門面裝潢幾靚, 但多數都係匆匆行過. 終於抱住試新野心態去試下. 座位唔算多, 但好窄, 坐得唔舒服. 坐低無比水, 侍應只係追你盡快落單. 午餐最平咖哩雞扒飯$38唔包飲料. 最後老婆order咖哩雞扒飯再加$12配湯,麵包, 飲料. 我叫焗豬扒飯再加$12配湯,麵包, 飲料.坐左10分鐘乜都無黎, 要叫先比水. 好禮貌咁問去落左單未, 收銀兼老細好cool眼尾都無望過來, 係咁答落啦. 等多陣, 餐到. 湯只有忌廉湯, 無紅湯.味道都ok.  麵包係蒜蓉包, 唔新鮮, 似係翻熱. 咖哩雞扒飯仲差過隔離茶餐廳. 焗豬扒飯都係一般般, 無特色. 午飯時間唔算十分忙, 侍應反應唔夠快, 下下要追先得. 老細好似唔想做你生意咁. 好似自己間餐廳好高檔. 完全無眼神接觸. 可能個門面裝潢(硬件)係好靚, 但裡面軟件唔掂. 亦睇唔出有什麼fusion野. 可能晚餐有掛!? 附近已經咁多餐廳, 希望有人話返比佢老細聽,改善下啦.

2014-07-10