2020-10-18
👧🏻😋👅🍽✨. 💛Salad Bar Semi-buffet 原價$298 每人折實都只係$232.5 😍.Overall✨Salad bar有藍青口、加拿大長腳蟹腳、龍蝦仔、翡翠螺、熟蝦✨主菜有九款揀,Pizza、意粉、意大利飯同肉類都有✨仲有餐湯同野飲,質素仲唔錯✨19:30前埋單/21:30後入座有78折✨服務好但免加一😱.Salad Bar🥗🦞🦀🐚🦐 ✨Fill得好快手,剩返少量就會fill貨✨配一杯特飲,酸酸甜甜既梳打黎,同海鮮好夾✨仲有哈蜜瓜(雖然冇ham)當飯後果 😄.主菜🥩🍟 + 🥮🍛 ✨揀左肉眼扒配薯條:唔知點解呢個course會配送個鵝肝飯(小)😂 好鬼飽✨肉眼五成熟,有啲筋都幾好味✨個黑椒汁好濃味,但其實本身個牛落左少少鹽,牛味又鮮,所以都夠味✨薯條粗身,冇炸到乾晒我幾鐘意✨鵝肝飯:舊鵝肝細細舊但又幾出鵝油✨撈埋啲飯既忌廉汁好match✨落左黑醋本身係幾好既idea,可以中和返cream既漏,但略嫌重手左少少 .🍕 ✨辣肉腸Pizza:任揀其實食pizza一定冇咁抵😂 但想食✨手工薄批好脆好鬆化✨鹹香辣肉腸+厚厚芝士 😋.餐湯🎃🥣🍄 ✨有得揀蘑菇同南瓜✨兩款都正呀
💛
Salad Bar Semi-buffet 原價$298
每人折實都只係$232.5 😍
Overall
✨主菜有九款揀,Pizza、意粉、意大利飯同肉類都有
✨仲有餐湯同野飲,質素仲唔錯
✨19:30前埋單/21:30後入座有78折
✨服務好但免加一😱
Salad Bar
🥗🦞🦀🐚🦐
✨Fill得好快手,剩返少量就會fill貨
✨配一杯特飲,酸酸甜甜既梳打黎,同海鮮好夾
✨仲有哈蜜瓜(雖然冇ham)當飯後果 😄
主菜
🥩🍟 + 🥮🍛
✨肉眼五成熟,有啲筋都幾好味
✨薯條粗身,冇炸到乾晒我幾鐘意
✨鵝肝飯:舊鵝肝細細舊但又幾出鵝油
餐湯
🎃🥣🍄
✨有得揀蘑菇同南瓜
✨兩款都正呀食得出唔係用麵粉開
✨濃郁creamy香滑熱辣辣!
餐飲
🍫🥤
叫左兩杯凍朱古力少冰
✨香濃但好甜🤣
✨落左奶好滑👍🏻
#storysteakpasta #元朗美食 #元朗好西 #hkfoodie #tgead西餐 #黃色經濟圈 #元朗黃店 #Story #Steak #Pasta