2024-11-01
• Terrace in seaside呢間餐廳每次食都覺得好豐富;@晚市嚟講價錢唔算貴,但裝修就係濟州島簡約文青風,真係好似韓國Cafe 咁~近排應該做緊柑橘季,所以職員頭頂都有帶柑橘超cute ②(山薊菜大蜆意粉$92意粉好似喺奶油池浸泡過,超級 Creamy原隻蜆肉連殼上,絕對唔係冰鮮蜆肉啦~份量都幾多啱晒兩至三個人share(不烤大骨牛小排$158油脂感十足嘅牛小排,燒汁食落甜甜地接受到生蒜片嘅人一定要配埋佢嚟食咬落有蒜片個種沖辣味,超過癮(37半份濟州柑橘炸雞$108其實半份都幾多下~呢款炸雞好特別地保留左雞皮嘅油香味炸皮夠酥脆,不過個別一兩舊唔知點解有少少硬呢款味道配搭炸雞就冇咁濟,推薦!!(柑橘窩夫伴雪糕 $135超濃蛋香味嘅窩夫簡直愛了愛了窩夫側邊做到脆身,入面就有蛋香味好鬆軟而且每一格都塗滿柑橘忌廉,唔使另外點糖漿都夠晒味濟州柑橘乳酪$68餐廳 signature 嘅飲品一定要叫~原粒柑橘上,睇得又飲得(仁抹茶柑橘蜜露冰 $58抹茶同柑橘以為係會肚痾嘅組合原來都幾夾,柑橘嘅酸甜味配搭綠茶嘅甘香消膩又解渴~
(山薊菜大蜆意粉$92
意粉好似喺奶油池浸泡過,超級 Creamy
(不烤大骨牛小排$158
咬落有蒜片個種沖辣味,超過癮(3
7半份濟州柑橘炸雞$108
其實半份都幾多下~
呢款炸雞好特別地保留左雞皮嘅油香味
(柑橘窩夫伴雪糕 $135
超濃蛋香味嘅窩夫簡直愛了愛了
濟州柑橘乳酪$68
(仁抹茶柑橘蜜露冰 $58
抹茶同柑橘以為係會肚痾嘅組合
原來都幾夾,柑橘嘅酸甜味配搭綠茶嘅甘香
消膩又解渴~