餐廳: 元気寿司 (南寧街)
資訊:

2010-07-04 44 瀏覽
星期日 下雨天,午飯想食壽司,所以去附近的元氣~~之前做了會員,有優惠卷可以用~~食夠五碟壽司就可以半價點一客刺身。可能因為落雨,無人排隊,去到就有位。見到新餐牌有夏日推介,有6,7款新野。我地咁為食,當然要試下啦~軍艦三味 ($20): 三款材料分別係 白飯魚,櫻花蝦和沙甸魚苗,其實都食唔出有咩分別。白魚食到個口好漿~不過三樣味道都唔突出。炙燒牡蠣壽司 ($16): 牡蠣即係蠔,唔知點解要加沙律醬...搶晒d味針魚壽司 ($16): 魚肉都係無味,只食到薑的味。燒堅魚壽司 ($16): 無咩特別。試完新野,食返大路食物炙燒帆立貝壽司 ($9): 食到有燒過的味,不過又有沙律醬。三文魚刺身 ($35): 得4小塊,尚算厚身,只有淡淡的三文魚味。炸蝦天婦羅烏冬 ($35): 3隻炸蝦,粉漿唔算好厚,味道ok,烏冬很細碗。最後埋單發生小插曲,收銀員將刺身碟入左藍色碟,收多左我地錢。於是就叫佢地改返啦,點知第二個職員幫我改左,但係佢又錯誤地無扣加一,因為我有元氣卡,不過我發現時已經回家了。錯完又錯...元氣職員真係要多d培訓啦....

針魚壽司 ($16): 魚肉都係無味,只食到薑的味。

燒堅魚壽司 ($16): 無咩特別。

試完新野,食返大路食物

最後埋單發生小插曲,收銀員刺身碟入左藍色碟,收多左我地錢。於是就叫佢地改返啦,點知第二個職員幫我改左,但係佢又錯誤地無扣加一,因為我有元氣卡,不過我發現時已經回家了。錯完又錯...元氣職員真係要多d培訓啦....
針魚壽司
堅魚壽司